Μαγνήσιο: Ένα πολυεργαλείο στην υπηρεσία του οργανισμού

Το μαγνήσιο δεν είναι σημαντικό μόνο για τις κράμπες.

Μαγνήσιο: Ένα πολυεργαλείο στην υπηρεσία του οργανισμού

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται το σώμα για να λειτουργεί σωστά. Μια ενήλικη γυναίκα χρειάζεται περίπου 310 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου την ημέρα και 320 χιλιοστόγραμμα μετά την ηλικία των 30 ετών. Οι ενήλικοι άνδρες κάτω των 31 ετών χρειάζονται 400 χιλιοστόγραμμα και 420 χιλιοστόγραμμα εάν είναι μεγαλύτεροι.

Συμμετέχει σε εκατοντάδες σημαντικές διαδικασίες του σώματος συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας των μυών και των νεύρων.

Βοηθά στην καλή οστική υγεία και ενδυνάμωση των οστών. Το σώμα χρησιμοποιεί μαγνήσιο για να χτίσει νέα οστικά κύτταρα. Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί επίσης να προστατεύει από την απώλεια οστικής μάζας και την οστεοπόρωση.

Προστατεύει την καρδιά και φροντίζει για την καλή υγεία της. Τα σωστά επίπεδα του μετάλλου μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητές για αρρυθμίες, καρδιακή νόσο ή καρδιακή προσβολή.

Προλαμβάνει τις ημικρανίες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μαγνήσιο βοηθά στην παρεμπόδιση ή μείωση των χημικών ουσιών υπεύθυνων για τον πόνο στον εγκέφαλό ενώ εμποδίζει τα αιμοφόρα αγγεία να σφίξουν.

Μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη. Το μαγνήσιο βοηθά στην ορθή λειτουργία της ινσουλίνης, απαραίτητης για τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σταθερά και το σάκχαρο στο αίμα φυσιολογικό.

Συμμετέχει ενεργά στο ενεργειακό επίπεδο και στην απελευθέρωση ενέργειας.

Το μαγνήσιο περιέχεται σε αρκετά τρόφιμα και ποτά. Όμως εάν ο γιατρός πιστεύει ότι χρειάζεστε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορεί να προτείνει να προσθέσετε συμπληρώματα.