Το καλύτερο σούσι για την υγεία

Αυτό το ιαπωνικό γεύμα στη βάση του περιγράφεται από το ξύδι και το ρύζι που συχνά περιβάλλει ωμό ψάρι και διατίθεται σε διάφορες μορφές με πολλές παραλλαγές. Υπάρχει η δυνατότητα να είναι υγιεινό εάν η επιλογή είναι σωστή.

Το καλύτερο σούσι για την υγεία

Αυτό το ιαπωνικό γεύμα στη βάση του περιγράφεται από το ξύδι και το ρύζι που συχνά περιβάλλει ωμό ψάρι και διατίθεται σε διάφορες μορφές με πολλές παραλλαγές. Υπάρχει η δυνατότητα να είναι υγιεινό εάν η επιλογή είναι σωστή.

Το ρύζι είναι ο πρωταγωνιστής εδώ. Από διατροφική σκοπιά, το καστανό ρύζι είναι καλύτερο από το λευκό εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε φυτικές ίνες. Όμως το σούσι, πραγματικά, αφορά και τα άλλα συστατικά. Το σασίμι αναφέρεται συνήθως σε φέτες, ωμού ψαριού όπως χέλι, χταπόδι, τόνο, σολομό. Αν το ψάρι είναι μόνο του, είναι τεχνικά σασίμι. Η παρουσία όμως ξυδιού και ρυζιού το μετατρέπει σε σούσι.

Ένα από τα τρόφιμα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ο σολομός όπως και ο τόνος είναι μια εξαιρετική επιλογή πάνω από λίγο ρύζι (nigirisushi), σε ρολό (makisushi) ή με πολλούς άλλους τρόπους. Πρόσθετα όπως οι σάλτσες μπορούν να προσθέσουν λίπος και θερμίδες.

Πολλά δημοφιλή ρολά σούσι προσθέτουν και αβοκάντο το οποίο είναι πλούσιο σε υγιή για την καρδιά λιπαρά και φυτικές ίνες και γεμάτο με άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τα νεφρά, την καρδιά και τα νεύρα να λειτουργήσουν καλύτερα.

Για τους χορτοφάγους, τα ρολά λαχανικών, με υλικά όπως αβοκάντο, αγγούρι, καρότο, μανιτάρια, κρεμμύδι, σπαράγγια και τόφου είναι υγιεινά και πεντανόστιμα. Το τουρσί τζίντζερ είναι ένα κοινό καρύκευμα που σερβίρεται με το σούσι και προορίζεται να καθαρίσει τον ουρανίσκο μεταξύ των εδεσμάτων.