Μπανάνα: Πολύτιμη όπως ο χρυσός

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις μπανάνες

Μπανάνα: Πολύτιμη όπως ο χρυσός

Ζούμε την εποχή των ανακαλύψεων στην διατροφολογία και αυτό δεν είναι υπερβολή. Οι ειδήμονες της διατροφής ανακαλύπτουν συνεχώς νέες ιδιότητες σε τροφές που συμμετέχουν στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Από αυτές δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η μπανάνα.

Αυτό το υπέροχο κίτρινο φρούτο διαφημίζεται ως η πρώτη υπερτροφή. Είναι γεμάτη φυτικές ίνες που αυξάνουν τον κορεσμό και βιταμίνες που κάνουν καλό στο σώμα. Μία μεγάλη μπανάνα έχει περίπου 120 θερμίδες και 490 χιλιοστόγραμμα καλίου. Καλύπτει το 19% των ημερήσιων αναγκών σε κάλιο μιας γυναίκας και το 15% των ανδρών. Αυτή η θρεπτική ουσία μπορεί να αφαιρέσει το νάτριο από το σώμα και να χαλαρώσει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που βοηθά στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Ο χρυσός αυτός καρπός είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, απαραίτητη για το ανοσοποιητικό, το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Οι μπανάνες είναι οι σούπερ σταρ του πρωινού. Το τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα είναι ένα αγαπημένο πρωινό πιάτο. Η φυσική τους γλυκύτητα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη γεύση στο γιαούρτι ή σε ένα ζεστό μπολ βρώμης. Οι μπανάνες προσθέτουν ακριβώς την ιδανική κρεμώδη υφή σε ένα smoothie.