Ποτά που τονώνουν τον εγκέφαλο

Και αφού ο εγκέφαλος αποτελείται κατά 73% από νερό, γίνεται κατανοητό γιατί η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική. Όμως εκτός από νερό υπάρχουν ποτά των οποίων η κατανάλωση τονώνει τον εγκέφαλο.

Ποτά που τονώνουν τον εγκέφαλο

Πράσινο Smoothie

Μόνο μια μερίδα χόρτα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της πνευματικής πτώσης, σύμφωνα με έρευνα. Το σπανάκι, το λάχανο και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φιλικά προς τον εγκέφαλο θρεπτικά συστατικά όπως φυλλικό οξύ και λουτεΐνη. Ανακατέψτε 2 χούφτες χόρτα με μούρα, μια μπανάνα και πάγο για μια πλούσια, θρεπτική απόλαυση που είναι επίσης γεμάτη με βιταμίνες Α και C.

Κομπούχα

Οι λάτρεις αυτού του ανθρακούχου ποτού που έχει υποστεί ζύμωση ισχυρίζονται ότι βοηθά τα πάντα, από την υψηλή αρτηριακή πίεση μέχρι τον διαβήτη και τον καρκίνο. Το κομπούχα είναι ένα μείγμα μαύρου τσαγιού, ζάχαρης, βακτηρίων και μαγιάς. Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι αυτά τα υγιή μικρόβια ενισχύουν την ανοσία και μειώνουν τη φλεγμονή. Προσοχή στην παρασκευή και συντήρηση του ξινού τσαγιού για να μην αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις στον οργανισμό.