Οι 3 τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Χρειάζονται μόνο 3 τροφές για την επιθυμητή απώλεια βάρους.

Οι 3 τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Χωρίς αμφιβολία η απώλεια βάρους είναι καθαρά μαθηματικά, με χρήση κυρίως της αφαίρεσης. Μειώνεις θερμίδες άρα μειώνεις κιλά. Ωστόσο, ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό λίγο παραπάνω και κυρίως με την ιδιότητα τους να επιφέρουν τον κορεσμό και τη μείωση της λαχτάρας. Οι βασικότερες τροφές για αυτό είναι:

Μήλα (με τη φλούδα): Παραλείψτε τον χυμό μήλου και επιλέξτε ένα τραγανό μήλο με τη φλούδα. Ολόκληρα τα φρούτα αμβλύνουν την όρεξη με τρόπο που δεν το κάνουν οι χυμοί. Ένας λόγος είναι ότι τα ωμά φρούτα έχουν περισσότερες φυτικές ίνες. Επιπλέον, το μάσημα στέλνει σήματα στον εγκέφαλο ότι η ενέργεια είναι καθοδόν.

Γιαούρτι: Μια μελέτη του Χάρβαρντ παρακολούθησε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους για μια δεκαετία. Το γιαούρτι, από όλα τα τρόφιμα που καταγράφηκαν, συνδέθηκε στενότερα με την απώλεια βάρους. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι το γιαούρτι προκάλεσε απώλεια βάρους, αλλά σίγουρα ξεχώρισε μεταξύ των άλλων τροφών.

Γκρέιπφρουτ: Ναι, το γκρέιπφρουτ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την απώλεια κιλών, ειδικά εάν διατρέχετε κίνδυνο για διαβήτη. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν παχύσαρκα άτομα κατανάλωναν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, έχαναν κατά μέσο όρο 3 ½ κιλά σε διάστημα 12 εβδομάδων. Η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ είχε τα ίδια αποτελέσματα.

Γεμίστε το καλάθι των αγορών με πολλές άπαχες πρωτεΐνες, φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Στην απώλεια βάρους το σημαντικό είναι η εικόνα της διατροφής στο σύνολο της και όχι συγκεκριμένα τρόφιμα.