Μύθοι για τον πονοκέφαλο που προκαλεί το υπερβολικό αλκοόλ

Τι να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε για να γλιτώσουμε από τις δυσάρεστες συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. 

Μύθοι για τον πονοκέφαλο που προκαλεί το υπερβολικό αλκοόλ

Μύθος: Ζυμαρικά πριν τον ύπνο

Η κατανάλωση φαγητού πριν τον ύπνο δεν βοηθά. Το φαγητό πρέπει να προηγείται του αλκοόλ για να έχει οποιαδήποτε επιρροή. Αν υπάρχει τροφή που μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητα με την οποία το σώμα απορροφά το αλκοόλ, αυτό είναι το λίπος. Επιλέξτε λοιπόν μια μπριζόλα ή πίτσα πριν το πρώτο ποτό, και ίσως μπορεί να ξεφύγετε από τον πονοκέφαλο. Το μόνο που βοηθά πριν τον ύπνο είναι το νερό, ώστε να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Μύθος: Ο καφές είναι η θεραπεία

Η καφεΐνη μπορεί να περιορίσει τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να επιδεινώσει τα συμπτώματα του hangover. Μετά από μια νύχτα μέθης, είναι προτιμότερη η κατανάλωση άφθονου νερού και αθλητικών ποτών για να αντιμετωπιστεί η αφυδάτωση και να αντικατασταθούν οι χαμένοι ηλεκτρολύτες.

Η δυσάρεστη αυριανή μέρα ίσως να μην είναι τόσο δυσάρεστη αν επιλεχθούν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ (mocktails). Είναι με βεβαιότητα ασφαλείς επιλογές με το μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο τη ζάχαρη που περιέχουν. Σίγουρα δεν προκαλούν πονοκέφαλο, ενώ τα χρώματα και οι γεύσεις τους δεν υπολείπονται σε τίποτα των αλκοολούχων συγγενών τους.