Τα καλύτερα ορεκτικά για άφοβη κατανάλωση

Ο ρόλος του ορεκτικού στο τραπέζι είναι να διεγείρει την όρεξη και να προετοιμάσει τον ουρανίσκο για το γεύμα που θα ακολουθήσει. Οι επιλογές πολλές και για κάθε γούστο, εδώ θα αναφερθούν οι δυο πιο υγιεινές και τόσο εύκολες που μπορούν να συνοδεύσουν και μια βραδιά στο σπίτι.

Τα καλύτερα ορεκτικά για άφοβη κατανάλωση

Σουβλάκι λαχανικών

Τα σουβλάκια ψητών λαχανικών είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση χαμηλών θερμίδων. Αν δεν υπάρχει στο μενού του εστιατορίου τότε τα ψητά λαχανικά είναι η αμέσως καλύτερη επιλογή. Το σουβλάκι λαχανικών είναι επίσης εύκολο να ετοιμαστεί στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι κρεμμύδια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, μανιτάρια, ντομάτες και κολοκυθάκια. Αλείψτε με μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, σκόρδο και βότανα όπως ρίγανη και θυμάρι. Δύο μεγάλα σουβλάκια θα έχουν περίπου 75 θερμίδες.

Γεμιστά μανιτάρια

Τα γεμιστά μανιτάρια με τυρί και τριμμένη φρυγανιά έχουν χαμηλές θερμίδες το καθένα και μια πλούσια γήινη γεύση. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες για να δημιουργήσουν ικανοποίηση. Η περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά είναι χαμηλή ειδικά αν επιλεγεί ένα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, ενώ και το νάτριο που περιέχουν διατηρείται και αυτό σε χαμηλά επίπεδα. Τη βαθιά γεύση θα τονίσουν το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι.