Είναι κακό να ξαπλώνει κάποιος αμέσως μετά το φαγητό;

Ποια είναι τελικά η σωστή απάντηση για αυτό το ερώτημα που απασχολεί πολλούς;

Είναι κακό να ξαπλώνει κάποιος αμέσως μετά το φαγητό;

Αν και δεν είναι απαραίτητα κακό ή λάθος, σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα συμπτώματα δυσπεψίας όπως φούσκωμα, κοιλιακό άλγος και αδιαθεσία. Μερικά από αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν όταν το οξύ του στομάχου μετακινείται στον οισοφάγο και μερικές φορές φτάνει ακόμη και στο στόμα μετά το φαγητό. Για να αποφευχθούν αυτά τα συμπτώματα δοκιμάστε να παραμείνετε σε καθιστή θέση τουλάχιστον για 30-60 λεπτά μετά το φαγητό.

Επίσης, κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει είναι η αποφυγή των όξινων ή των μεγάλων γευμάτων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Όμως εάν παρόλο που δεν είστε ξαπλωμένοι μετά το φαγητό, εξακολουθείτε να παρατηρείτε αυτά τα συμπτώματα, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες στη διατροφή που μπορούν να βοηθήσουν όπως ο περιορισμός των πικάντικων φαγητών, των παχυντικών γευμάτων, των όξινων τροφών και του αλκοόλ.

Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ή δεν μπορείτε να βρείτε ανακούφιση, τότε είναι καιρός για μια επίσκεψη στον γιατρό για την ορθότερη αντιμετώπιση.