Δεκατρείς λόγοι για να παραμείνετε δραστήριοι τις γιορτές

Η σωματική δραστηριότητα κατά την περίοδο των διακοπών μπορεί να μειώσει το άγχος, να φτιάξει τη διάθεση και να βοηθήσει να προετοιμαστείτε για το νέο έτος.

Δεκατρείς λόγοι για να παραμείνετε δραστήριοι τις γιορτές

Η περίοδος των διακοπών μπορεί να είναι η πιο εορταστική εποχή του χρόνου, αλλά μπορεί επίσης να είναι η πιο δύσκολη στιγμή για να παραμείνετε σε φόρμα. Ανάμεσα σε πάρτι, εκδηλώσεις και οικογενειακές συγκεντρώσεις, πιθανότατα καταναλώνετε περισσότερο φαγητό και κινείστε λιγότερο.

Ωστόσο, η άσκηση κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι σημαντική για την υγεία, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να παραμείνετε δραστήριοι κατά τις χειμερινές διακοπές είναι η διάθεση. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η σωματική δραστηριότητα μειώνει την κατάθλιψη και το άγχος. Οι πιο σημαντικοί 13 λόγοι που υποστηρίζονται από την επιστήμη και αφορούν στη δραστηριότητα και την περίοδο των εορτών είναι ότι η άσκηση:

Ανεβάζει τη διάθεση

Ενισχύει την ενέργεια

Δημιουργεί ευτυχία

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Μειώνει το στρες και το άγχος

Καταπολεμά την κατάθλιψη

Χτίζει δυνατούς μύες και οστά

Διαχειρίζεται ή μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων καταστάσεων όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις

Διαχειρίζεται τον πόνο

Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου

Βελτιώνει το δέρμα

Βελτιώνει την υγεία του σεξ

Δημιουργεί κίνητρο για πιο υγιεινή διατροφή

Μην ξεχνάτε να επιλέγετε δραστηριότητες που σας αρέσουν και να γιορτάζετε μικρές νίκες. Προγραμματίστε τη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή συνδυάστε γρήγορες προπονήσεις με συνήθειες που ήδη κάνετε καθημερινά. Εάν μείνετε πίσω, απλά ξεκινήστε από την αρχή.