Οι 6 χειρότερες συνήθειες για το λίπος στην κοιλιά

Όπως υπάρχουν συνήθειες που μειώνουν το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς έτσι υπάρχουν αντίστοιχες στις οποίες οφείλεται η αύξηση της περιμέτρου της μέσης. Ίσως είναι πιο χρήσιμο αντί να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες να αναγνωρίσουμε εκείνες που βλάπτουν.

Οι 6 χειρότερες συνήθειες για το λίπος στην κοιλιά

Τέτοιες είναι:

Τρώγοντας πολύ γρήγορα: Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να λάβει ο εγκέφαλος το μήνυμα από το στομάχι ότι είναι γεμάτο. Η γρήγορη κατανάλωση φαγητού δεν επιτρέπει την αναγνώριση αυτού του σημείου. Τα άτομα που τρώνε με αργό ρυθμό καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και αποτρέπουν τα περιττά κιλά.

Τρώγοντας αργά το βράδυ: Δώστε χρόνο στο πεπτικό σύστημα να κάνει τη δουλειά του να χρησιμοποιήσει την ενέργεια του γεύματος τρώγοντας νωρίτερα το βράδυ. Όσο πιο αργά προσλαμβάνετε θερμίδες, τόσο λιγότερες ώρες έχει το σώμα να τις χρησιμοποιήσει.

Τρώγοντας λευκό ψωμί: Τα επεξεργασμένα δημητριακά στερούνται των ευεργετικών φυτικών ινών. Αυτό σημαίνει ότι η πέψη γίνεται γρήγορα, αυξάνοντας το σάκχαρο στο αίμα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Επιλέξτε αντ' αυτού υδατάνθρακες ολικής αλέσεως.

Παράλειψη γευμάτων: Η παράλειψη του πρωινού αυξάνει κατά 4½ φορές τις πιθανότητες παχυσαρκίας. Η απουσία του πρωινού επιβραδύνει τον μεταβολισμό, γεγονός που καθιστά πιο πιθανή μια υπερφαγία αργότερα.

Τρώγοντας τρόφιμα με «χαμηλά λιπαρά» ή «χωρίς λιπαρά»: Είναι καλό να προσέχετε την πρόσληψη λίπους, αλλά οι τροφές στις οποίες έχει αφαιρεθεί το λίπος μπορεί συχνά να είναι υψηλότερες σε υδατάνθρακες. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τα τριγλυκερίδια, να αυξήσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να αυξήσουν το λίπος στη μέση.

Τρώγοντας σε μεγάλο πιάτο: Βάλτε το φαγητό σε ένα μικρότερο πιάτο και γενικά χρησιμοποιήστε μικρότερα σκεύη για να πιστέψει ο εγκέφαλος ότι τρώτε περισσότερο.