Τροφές για τον εγκέφαλο που ενισχύουν τη συγκέντρωση

Οι «έξυπνες» τροφές που συμβάλλουν ουσιαστικά στην υγεία του εγκεφάλου.

Τροφές για τον εγκέφαλο που ενισχύουν τη συγκέντρωση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς γερνάμε, το σώμα γερνάει μαζί μας. Τα καλά νέα είναι ότι η προσθήκη «έξυπνων» τροφών στην καθημερινή διατροφή βελτιώνει τις πιθανότητες για έναν υγιή εγκέφαλο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και προσοχή. Τα τρόφιμα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ερευνητών με τα «καύσιμα» του εγκεφάλου περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά και φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Απλά αποφύγετε την υπερβολή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα πρωινά με πολλές θερμίδες φαίνεται να εμποδίζουν τη συγκέντρωση.

Απολαύστε έως και 30γρ την ημέρα ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα για να λάβετε όλα τα οφέλη που χρειάζεστε με ελάχιστες θερμίδες, λίπος ή ζάχαρη. Είναι καλές πηγές της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, η οποία έχει συνδεθεί, σε ορισμένες μελέτες, με τη μείωση του ρυθμού γνωστικής έκπτωσης με την ηλικία. Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει φυσικά διεγερτικά όπως η καφεΐνη, η οποία μπορεί να ενισχύσει την εστίαση.

Εάν το ζητούμενο είναι η τέλεια απόδοση και θέλετε να ενισχύσετε την ικανότητα συγκέντρωσης ξεκινήστε με ένα γεύμα με 100% χυμό φρούτων, ένα κουλούρι ολικής αλέσεως με σολομό και ένα φλιτζάνι καφέ.