Γλυκοπατάτες: Γιατί πρέπει να γίνουν οι προστάτες των ματιών

Πώς οι νόστιμες και θρεπτικές γλυκοπατάτες μπορούν να γίνουν σύμμαχος στη διατήρηση της υγείας των ματιών και του δέρματος;

Γλυκοπατάτες: Γιατί πρέπει να γίνουν οι προστάτες των ματιών

Υπάρχουν αρκετά είδη γλυκοπατάτας εκτός από τις γνωστές πορτοκαλί. Το δέρμα και το εσωτερικό τους μπορεί να είναι λευκό, κίτρινο, καφέ, κόκκινο, ροζ και μοβ. Η γκάμα των χρωμάτων προσφέρει και διαφορετικά θρεπτικά συστατικά στο τραπέζι. Οι γλυκοπατάτες με μοβ σάρκα περιέχουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών παραγόντων. Καθώς αυτές οι ουσίες περνούν στον οργανισμό, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα.

Και δεν είναι μόνο τα αντιοξειδωτικά! Μόνο μια μέτρια ψημένη γλυκοπατάτα αποδίδει στο σώμα το 160% της συνιστώμενης βιταμίνης Α που απαιτείται για την ενίσχυση της υγείας των ματιών και του δέρματος. Ο τρόπος που μαγειρεύονται οι γλυκοπατάτες έχει σημασία για τα θρεπτικά στοιχεία που περνούν στον οργανισμό. Η απλούστερη και πιο ωφέλιμη μέθοδος είναι το ψήσιμο στον φούρνο που αποδείχθηκε ότι είναι και η καλύτερη.