Οδηγός αντιμετώπισης της υπερφαγίας

Τι να κάνετε μετά από ένα ωραίο αλλά βαρύ τραπέζι.

Οδηγός αντιμετώπισης της υπερφαγίας

Χαλαρώστε: Ένα γεύμα όσο υπερβολικό και αν είναι, δεν καταστρέφει την υγεία. Αντίθετα, η υπερβολική ενοχή μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο στέρησης και δυσθυμίας, συναισθήματα που δεν ευνοούν την πέψη.

Κάντε μια βόλτα: Αυτή θα βοηθήσει την τόνωση της πέψης και την εξομάλυνση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο μην το παρακάνετε. Μια κανονική προπόνηση θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, κάτι που θα μπορούσε να επιβραδύνει την πέψη.

Πιείτε ζεστό νερό: Ένα ποτήρι ζεστό νερό μετά από ένα μεγάλο γεύμα μπορεί να βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από το υπερβολικό αλάτι του γεύματος και να βελτιώσει τη διαδικασία της πέψης.

Παραλείψτε τις φυσαλίδες: Τα ανθρακούχα ποτά επιβαρύνουν με φυσαλίδες και αέρια το πεπτικό σύστημα εντείνοντας το φούσκωμα.

Η ενσυνείδητη κατανάλωση φαγητού ενισχύει την αίσθηση πληρότητας αλλά και ικανοποίησης. Εστιάστε στη γεύση, την αίσθηση και το χρώμα του φαγητού. Σκεφτείτε το γεύμα: Πού καλλιεργήθηκε ή εκτράφηκε το φαγητό; Πώς το έφτιαξε ο μάγειρας; Προσπαθήστε να πάρετε μικρές μπουκιές και να μασάτε καλά. Σταματήστε από καιρό σε καιρό και αναρωτηθείτε αν αισθάνεστε ήδη χορτάτοι.