Οι καλύτερες τροφές πριν το σεξ

Πέρα από τη σοκολάτα, τις φράουλες και τα στρείδια υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν τη σεξουαλική απόδοση και βρίσκονται στην κουζίνα.

Οι καλύτερες τροφές πριν το σεξ

Τροφές όπως τα στρείδια, περιέχουν το πολύτιμο ψευδάργυρο ο οποίος βοηθά το σώμα να παράγει τεστοστερόνη. Αυτή είναι μια ορμόνη με σημαντικό ρόλο στη διάθεση και τη σεξουαλική ορμή. Ο ψευδάργυρος μπορεί επίσης να βοηθήσει τους άνδρες να παράγουν περισσότερο σπέρμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αυτά τα σπερματοζωάρια να κινούνται καλύτερα. Άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο περιλαμβάνουν το βοδινό, το χοιρινό, τα εμπλουτισμένα δημητριακά, οι σπόροι κολοκύθας, τα κάσιους και το γιαούρτι.

Το ρόδι σε όλη την ιστορία, ήταν γνωστό ως σύμβολο γονιμότητας και ενισχυτικό του σεξ. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις ιστορίες. Οι ειδικοί κατέληξαν ότι η κατανάλωση χυμού από ρόδι μπορεί να τονώσει τη διάθεση, να βελτιώσει τη ροή του αίματος και να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Το συμπαθές σπανάκι με το ζωηρό πράσινο χρώμα είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μπορεί να ενισχύσει την τεστοστερόνη. Αν και δεν θεωρείται σέξι λαχανικό, ωστόσο μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική ορμή με περισσότερους από έναν τρόπους. Περιέχει επίσης σίδηρο, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην επιθυμία, τη διέγερση, τον οργασμό και τη σεξουαλική ικανοποίηση, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος - NutritionCoach