Τα καλύτερα ζυμαρικά για άφοβη ευχαρίστηση

Μια συμβουλή: τα ζυμαρικά δεν θέλουν δεύτερη σκέψη.

Τα καλύτερα ζυμαρικά για άφοβη ευχαρίστηση

Από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο τα ζυμαρικά αποτελούν αγαπημένο πιάτο λόγω της πρακτικότητας τους, των αμέτρητων συνδυασμών και της φανταστικής γεύσης τους. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χωριό στον κόσμο μπορεί να έχει και το δικό του ζυμαρικό. Και εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές για να συνεχίσουν τα ζυμαρικά να πρωταγωνιστούν στη διατροφή. Τα έχουμε ανάγκη!

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Αυτό το είδος ζυμαρικών κρατά το πίτουρο, το ενδοσπέρμιο και το φύτρο του κόκκου μαζί. Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό ενισχύει την αίσθηση κορεσμού και εμποδίζει την αύξηση του σακχάρου. Έχουν επίσης λίγο πάνω από 8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι μαγειρεμένο.

Ζυμαρικά με βάση τα όσπρια

Αν και η γεύση και η υφή τους διαφέρουν, τα ζυμαρικά με βάση τα όσπρια είναι όλα χωρίς γλουτένη και πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου,απαραίτητου για τη σύνθεση αιμοσφαιρίνης και ορισμένων ορμονών. Οι ποικιλίες περιλαμβάνουν ρεβίθι, μαύρο φασόλι, κίτρινο μπιζέλι, πράσινη φακή, κόκκινη φακή, κίτρινη φακή και άλλα.

Νουντλς Φαγόπυρου (Soba Noodles)

Παρασκευάζονται από φαγόπυρο, που στην πραγματικότητα είναι ένας σπόρος. Δεν περιέχουν γλουτένη, αρκεί να μην αναμειγνύονται με σιτάρι για να βελτιώσουν την υφή τους. Χρησιμοποιούνται τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα ασιατικά πιάτα, τα noodles soba έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τα λευκά ζυμαρικά.

Νουντλς ρυζιού

Φτιαγμένα είτε από λευκές είτε από καφέ ποικιλίες, τα noodles ρυζιού χωρίς γλουτένη έχουν 3,15 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,352 γραμμάρια λίπους και 42,2 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μαγειρεμένο φλιτζάνι. Περιέχουν επίσης σελήνιο, ένα σημαντικό μέταλλο για την υγεία του θυρεοειδούς, και μαγγάνιο.

Χυλοπίτες λαχανικών

Τα λαχανικά κομμένα σε ταλιατέλες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα λαχανικά με διαφορετικό τρόπο, χωρίς να χάνουν τη θρεπτικότητα τους. Ανακατέψτε τα με ζυμαρικά ολικής άλεσης για περισσότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Δοκιμάστε ζυμαρικά με κολοκυθάκια, τα οποία έχουν περίπου το 33% της ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη C σε ένα μόνο φλιτζάνι, συν φυλλικό οξύ και βιταμίνες Β.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος - NutritionCoach