Άμεσοι τρόποι ενίσχυσης της ενέργειας του οργανισμού σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Αν και η πρώτη σκέψη όταν η ενέργεια μειώνεται, είναι η ζάχαρη και ο καφές ή ακόμα και ένα ενεργειακό ποτό ωστόσο δεν είναι και οι καλύτερες επιλογές.

Άμεσοι τρόποι ενίσχυσης της ενέργειας του οργανισμού σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Η ζάχαρη και η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσουν αμέσως με την κούραση, αλλά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα: η επίδραση τελειώνει γρήγορα αφήνοντας τον οργανισμό πιο κενό από πριν.

Τι χρειάζεται; Εδώ είναι 10 μαχητές της κόπωσης που μπορούν να βοηθήσουν στην αίσθηση ανανέωσης και αναζωογόνησης, απαραίτητη μέσα στην κουραστική ημέρα.

  1. Πρωινό. Τα άτομα που καταναλώνουν πρωινό κάθε πρωί αναφέρουν λιγότερη κούραση και άγχος από εκείνα που το παραλείπουν.
  2. Μερικές μελέτες έχουν βρει ότι η γιόγκα, η οποία χρησιμοποιεί διάφορες στάσεις και βαθιές αναπνοές για άσκηση και διαλογισμό, μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός μαχητής της κόπωσης.
  3. Η αγαπημένη μελωδία. Το τραγούδι δημιουργεί ένα είδος συναισθηματικού υψηλού ενώ μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στο σώμα.
  4. Νερό. Η αφυδάτωση μπορεί εντείνει την αίσθηση της κούρασης.
  5. Μια χούφτα αμύγδαλα ή φιστίκια την κατάλληλη στιγμή. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο και φυλλικό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας.
  6. Μια ωραία μυρωδιά. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι μια ευχάριστη μυρωδιά μπορεί να μειώσει την κούραση και να ενισχύσει την προσοχή. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν η κανέλα, ο δυόσμος, η μέντα.
  7. Κίνηση. Η άσκηση είναι ένας φυσικός ενισχυτής ενέργειας. Το αίμα πλούσιο σε οξυγόνο εκτοξεύεται μέσω του σώματός προς την καρδιά, τους μύες και τον εγκέφαλο. Μετακινηθείτε σε κάθε ευκαιρία που έχετε, ακόμα κι αν είναι απλώς για να κάνετε κύκλους ενώ είστε στο τηλέφωνο.
  8. Αφήστε τον ήλιο να μπει. Έρευνες υποδεικνύουν ότι λίγα μόνο λεπτά περπάτημα έξω σε μια ζεστή, καθαρή μέρα μπορεί να βελτιώσουν τη διάθεση, τη μνήμη και την ικανότητα απορρόφησης νέων πληροφοριών. Εάν δεν μπορείτε να βγείτε, τουλάχιστον ανοίξτε τις κουρτίνες.
  9. Ο εγκέφαλος χρειάζεται καύσιμα για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα.Τα σνακ που συνδυάζουν πρωτεΐνη με υδατάνθρακες βραδείας καύσης, όπως φέτες μπανάνας με φυστικοβούτυρο ή γκρανόλα με φρέσκα μούρα, είναι από τις καλύτερες επιλογές.
  10. Κάντε παρέα με αισιόδοξους φίλους. Τα συναισθήματα είναι εκπληκτικά μεταδοτικά. Οι άνθρωποι που είναι διαρκώς αρνητικοί μπορούν να μειώσουν την ενέργεια σας, ενώ εκείνοι που είναι θετικοί και αισιόδοξοι μπορούν να σας αναζωογονήσουν.