World’s Best Bars: Πέντε μπαρ της Αθήνας ανάμεσα στα εκατό καλύτερα του κόσμου

Το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2023 βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Όσο για την Αθήνα, με τρία πολύ δημιουργικά μπαρ και φέτος στην πρώτη πενηντάδα κι άλλα δύο στα εκατό καλύτερα, δίνει δυναμικό «παρών» στη λίστα.

World’s Best Bars: Πέντε μπαρ της Αθήνας ανάμεσα στα εκατό καλύτερα του κόσμου

Τρία είναι και φέτος τα ελληνικά μπαρ που φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου, όπως ανακοινώθηκε στην τελετή απονομής των World’s 50 Best Bars, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Ασία και δη στη Σιγκαπούρη.

Στο νούμερο 12 ανέβηκε το Line στα Πετράλωνα, που πέρυσι, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, κατάφερε να μπει στην πολυπόθητη πενηντάδα – αυτή τη φορά όντας το πιο υψηλά βαθμολογημένο μπαρ που άνοιξε πρόσφατα, κέρδισε και το Best New Opening Award. Και μετά είναι οι… συνήθεις ύποπτοι: στο νούμερο 25 βρίσκουμε το πολύ δημιουργικό Baba au Rum της οδού Κλειτίου, μπαρ σημείο-αναφορά της πόλης, με σταθερή παρουσία στη λίστα, και στο νούμερο 47 το The Clumsies, στη γειτονική Πραξιτέλους, που αποσπά και αυτό ένα ειδικό βραβείο, το Legend of the List, που δίνεται μόνο μία φορά και αποτυπώνει τις μόνιμα υψηλές επιδόσεις και τη συνεχή του παρουσία στα 50 Best.

Καθώς πέρα από το ταγμένο στην τεκίλα και στο μεσκάλ Barro Negro στην Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου, κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος, στη δεύτερη πενηντάδα της κατάταξης για το 2023, η οποία βγήκε στη δημοσιότητα μια εβδομάδα νωρίτερα, βρέθηκε και The Bar in Front of the Bar της οδού Πετράκη, που κάθε μέρα φτιάχνει διαφορετικά κοκτέιλ (κατέλαβαν την 70η και 98η θέση αντίστοιχα), η Αθήνα δείχνει να βρίσκεται σταθερά στο ραντάρ του θεσμού που κυνηγάει τα καινούργια και επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά. Και να επεκτείνει την παρουσία της στις λίστες της.

Για την ιστορία, κορυφαίο μπαρ αναδείχτηκε το Sips στη Βαρκελώνη.

Πηγή: gastronomos.gr