Σε τι πραγματικά βοηθά το αβοκάντο

Τα περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά ενός αβοκάντο βρίσκονται στην πιο σκούρα πράσινη σάρκα που είναι πιο κοντά στη φλούδα.

Σε τι πραγματικά βοηθά το αβοκάντο

Είναι καλύτερο από μια μπανάνα

Το σώμα χρειάζεται κάλιο για να λειτουργήσει κανονικά. Βοηθά να διατηρείται ο καρδιακός παλμός σταθερός. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τις μπανάνες όταν σκέφτονται αυτό το θρεπτικό συστατικό, το αβοκάντο όμως έχει περισσότερο.

Προστατεύει τα μάτια

Το αβοκάντο περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που απορροφούν τα κύματα φωτός που μπορούν να βλάψουν την όραση. Οι άνθρωποι που τρώνε πολλές τροφές πλούσιες σε αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, την κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους.

Ενισχύει τη διάθεση

Σε ένα φλιτζάνι αβοκάντο, περιέχονται περίπου 118 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος, που είναι σχεδόν το ένα τρίτο από αυτό που χρειάζονται καθημερινά οι περισσότεροι ενήλικες. Τα άτομα που δεν λαμβάνουν αρκετή από αυτή τη βιταμίνη Β θα μπορούσαν να είναι πιο επιρρεπή στην κατάθλιψη και λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν καλά στα αντικαταθλιπτικά.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος - Nutrition Coach