Τροφές που γερνούν

Ποια συστατικά καλό θα ήταν να αποφύγουμε για ένα υγιές και ελαστικό δέρμα.

Τροφές που γερνούν

Όπως υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην αντιγήρανση και την ανάπλαση των κύτταρων συμβάλλοντας στη πολυπόθητη νεότητα, έτσι υπάρχουν και συστατικά που επιταχύνουν τη γήρανση. Σε μικρές ποσότητες είναι αθώα και βοηθητικά όπως η καφεΐνη. Η διουρητική δράση της μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, ενώ είναι γνωστή η σημαντικότητα του νερού για την αποβολή των τοξινών για ένα υγιές δέρμα.

Από την άλλη, υπάρχει το νάτριο και τα χημικά συντηρητικά που προστίθενται για την συντήρηση πολλών τροφών τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή που μπορεί να φθείρει το σώμα μέσα και έξω. Μια μικρή φλεγμονή ωστόσο, είναι καλή. Βοηθά στην επούλωση των κυττάρων. Η υπερβολική ποσότητα όμως, μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.

Όσο περισσότερα αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά καταναλώνονται, τόσο πιο γρήγορα γερνούν τα κύτταρα. Εκτός από το ανθρακικό, έχουν πολλές θερμίδες και πρόσθετη ζάχαρη που φτάνει τα 7 με 10 κουταλάκια του γλυκού, από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού και άνοιας. Μεταξύ πολλών άλλων μειονεκτημάτων για την υγεία, παρεμβαίνει στην ικανότητα του σώματος στη χρήση του χαλκού, ο οποίος είναι σημαντικός για τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης, που διατηρούν το δέρμα υγιές.

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος - NutritionCoach