Πολύ καλά τα νέα για όσους πίνουν τον καφέ τους

 Η κατανάλωση καφέ (ακόμα και με ζάχαρη) μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής.

Πολύ καλά τα νέα για όσους πίνουν τον καφέ τους

Ο καφές έχει συνδεθεί στο παρελθόν με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μικρότερου κινδύνου ορισμένων ασθενειών. Αυτές περιλαμβάνουν μειωμένο κίνδυνο για εγκεφαλικό, διαβήτη τύπου 2, νόσο του Πάρκινσον, νόσο Αλτσχάιμερ, καρκίνο του παχέος εντέρου, καρκίνο του ήπατος, μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος και, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση καφέ μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο οξείας νεφρικής βλάβης.

Σε μια νέα επταετή έρευνα οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση καφέ, ακόμα και με λίγη ζάχαρη, φαίνεται να συνδέεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η μέτρια πρόσληψη ζάχαρης δεν μείωσε τα οφέλη. Οι ειδικοί προτείνουν να μείνετε μακριά από ροφήματα με πολλές θερμίδες. Τόσο ο ζαχαρούχος όσο και ο καφές χωρίς ζάχαρη συνδέθηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου. Ωστόσο, οι άνθρωποι που έπιναν ζαχαρούχο καφέ τα πήγαν λίγο καλύτερα από εκείνους που δεν πρόσθεταν ζάχαρη στο φλιτζάνι τους. Εφόσον δεν αντιμετωπίζονται αρνητικές παρενέργειες, η μέτρια ποσότητα καφέ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατευτείτε από πολλές χρόνιες ασθένειες και να αυξήσετε τη μακροζωία.

Για εκείνους που θεωρούν ότι ο καφές είναι υπερβολικά διεγερτικός, υπάρχει η επιλογή του καφέ χωρίς καφεΐνη, καθώς η θρεπτική του αξία δεν βάλλεται από την έλλειψη της και τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε αυτόν προσφέρουν πολλά από τα οφέλη για την υγεία.