Οι καλύτερες ώρες για να πιείτε νερό

Είναι κάποιες στιγμές που το μυαλό σας πρέπει να πάει στο νερό

Οι καλύτερες ώρες για να πιείτε νερό

Όταν νομίζεις ότι πεινάς

Μπορεί πραγματικά να διψάς. Μπορεί όμως η έντονη πείνα στην πραγματικότητα να είναι μια καλυμμένη δίψα. Ο εγκέφαλος αναγνωρίζει αυτά τα ερεθίσματα ως τα ίδια. Έτσι, πριν φτάσετε στο ντουλάπι, πιείτε λίγο νερό πρώτα. Στη συνέχεια, αφήστε μερικά λεπτά για να δείτε αν «χορτάσατε».

Όταν ξυπνάς

Το πρωί είναι από τις καλύτερες ώρες για ενυδάτωση. Το σώμα έχει περάσει μια μακρά νηστεία τη νύχτα, οπότε για την καλύτερη εκκίνηση, προσθέστε μισό λεμόνι στο ποτήρι με το νερό που θα προσφέρει και μια ενίσχυση στην ποσότητα των αντιοξειδωτικών φυτοθρεπτικών συστατικών, της βιταμίνης C και του καλίου.

Όταν ξεκουράζεσαι το μεσημέρι

Την ώρα που ο ήλιος είναι στο υψηλότερο σημείο του εκείνη είναι η ώρα που η ενέργεια χρειάζεται ενίσχυση. Αντί για ένα ακόμα ποτήρι καφέ, επίλεξε ένα ψηλό ποτήρι νερό, ίσως με λίγο με λεμόνι ή άλλο άρωμα για αλλαγή. Η κατάσταση ενυδάτωσης επηρεάζει άμεσα τη διάθεση, τη μνήμη και την οπτική αντίληψη.

Όταν έχεις πονοκέφαλο

Μία από τις κορυφαίες αιτίες ημικρανίας είναι η αφυδάτωση. Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι ακόμη και μια μικρή μείωση της πρόσληψης υγρών μπορεί να προκαλέσει έντονο πονοκέφαλο. Ενώ μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια αίσθηση θολούρας.