Το φυστικοβούτυρο χτίζει το μυικό σας σύστημα!

Tο φυστικοβούτυρο είναι μια εξαιρετική επιλογή στην υγιεινή διατροφή

Το φυστικοβούτυρο χτίζει το μυικό σας σύστημα!

Το πλουσιότερο θρεπτικό συστατικό του είναι το λίπος με παρουσία 55 γραμμάρια στα 100 γραμμάρια. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β3 που φτάνει το 89% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας, μια βιταμίνη που είναι σημαντική για το μεταβολισμό και τις διαδικασίες επιδιόρθωσης του DNA. Περιέχει άφθονη βιταμίνη Ε στο 60% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας ανάμερίδα. Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, με βασική λειτουργία της τηνσταθεροποίηση των ελεύθερων ρίζων και την ελαχιστοποίηση των βλαβών στο σώμα.

Το φυστικοβούτυρο βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύοντας τον οργανισμό από μολυσματικούς παράγοντες. Πέρα από αυτά τα οφέλη, το φυστικοβούτυρο είναι επίσης μια καλή πηγή:

  • Μαγνησίου, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιή νεύρα, αίμα και οστά.
  • Φωσφόρου, ο οποίος βοηθά τα κύτταρα να λειτουργούν καλά.
  • Ψευδάργυρου, που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Νιασίνης, η οποία βοηθά την πέψη και βιταμίνη Β6, η οποία είναι υπεύθυνη για ένα σωρό σωματικές λειτουργίες.

Μολονότι το λίπος μπορεί να συμβάλει σε μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων, το είδος του λίπους στο φυστικοβούτυρο είναι μονοακόρεστο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), δυνητικά μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

Αν το ζητούμενο είναι η αύξηση του μυϊκού όγκου, το φυστικοβούτυρο είναι ένας καλός φίλος. Δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο αποδίδουν οκτώ γραμμάρια καλής πρωτεΐνης. Οπότε, ναι, είναι υπέροχο να το προσθέσεις στα smoothies, να το καταναλώσεις μόνο του ή με φρούτα κάτι που θα υποστηρίξει και την ανάπτυξη των μυών.