Το θρεπτικό και νόστιμο smoothie έχει τα μυστικά του

Δροσιστείτε, αντλήστε ενέργεια και θρεπτικά συσταστικά με λίγες θερμίδες.

Το θρεπτικό και νόστιμο smoothie έχει τα μυστικά του

Το ιδανικό smoothie έχει και αυτό τις αναλογίες του προκειμένου για ένα θρεπτικό και ευχάριστο γεύμα σε ποτήρι. Μια πηγή φυτικών ινών, μια πηγή λίπους και μία πρωτεΐνης αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό από το οποίο σίγουρα δεν πρέπει να λείπει η δημιουργικότητα και η έμπνευση. Προσθέστε ένα φλιτζάνι μούρα, ένα φλιτζάνι σπανάκι και γιαούρτι ή σκόνη πρωτεΐνης. Πιο συγκεκριμένα:

Φρούτα, φυσικά: Τα κατεψυγμένα φρούτα ενδείκνυνται περισσότερο. Βελτιώνουν την υφή ενώ ίσως περιέχουν περισσότερες βιοδραστικές ενώσεις από τα φρέσκα φρούτα, καθώς έχουν καταψυχθεί τη στιγμή της μέγιστης φρεσκάδα τους. Η επιλογή βατόμουρων είναι ενδεικτική. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση βατόμουρων μπορεί να αναστρέψει τη μείωση των δεξιοτήτων σκέψης στους ηλικιωμένους. Ταιριάξτε τα εκτός από τη μπανάνα και με πιο τροπικά φρούτα όπως ανανά και μάνγκο ή δοκιμάστε ροδάκινο, πεπόνι ή ακτινίδιο.

Λαχανικά: Θα προσφέρετε στον οργανισμό σας περισσότερες βιοδραστικές ενώσεις και λιγότερη ζάχαρη εάν προσθέσετε λαχανικά στο smoothie.

Πρωτεΐνη: Εκτός από γιαούρτι και γάλα, δοκιμάστε να προσθέσετε κεφίρ, τυρί cottage ή τόφου, φιστίκι, το αγαπημένο βούτυρο ξηρών καρπών, ή σπόρους όπως Chia, λινάρι και κολοκύθα.

Η νοστιμιά είναι προϋπόθεση κατανάλωσης όσο θρεπτικό και αν είναι κάτι. Κάντε πιο ευχάριστο το μίγμα με μια στάλα μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο και κάρδαμο, σκόνη κακάο ή εκχύλισμα βανίλιας.