Μεταμεσονύκτιες λιγούρες; Τα καλύτερα σνακ για after αταξίες

Οι μεταμεσονύκτιες επιδρομές στο ψυγείο θεωρούνται, και είναι, εγκληματικές για τον μεταβολισμό και τη σιλουέτα μας, ειδικά από μια ηλικία και πέρα. Ωστόσο υπάρχουν πάντα «διπλωματικές» λύσεις που συμφιλιώνουν το στομάχι μας με την αναπόφευκτη λιγούρα

Μεταμεσονύκτιες λιγούρες; Τα καλύτερα σνακ για after αταξίες

Εκείνη τη δύσκολη στιγμή μέσα στη νύχτα που το στομάχι γουργουρίζει και διαμαρτύρεται ενώ έχει ικανοποιηθεί λίγες ώρες πριν η πρόκληση είναι να βρεθεί η ιδανική επιλογή που θα είναι και νόστιμη και θρεπτική και δεν θα βάλει άλλο λίπος γύρω από την κοιλιά. Ένα θρεπτικό σνακ αργά το βράδυ, όπως φρούτα, αυγά και
ξηροί καρποί, μπορεί να προσφέρει ενώσεις που βοηθούν ακόμα και στον καλύτερο ύπνο. Από τις καλύτερες επιλογές για εκείνη την ώρα αποτελούν:

Μπανάνα με βούτυρο αμυγδάλου
Μια μικρή μπανάνα βουτηγμένη σε μια κουταλιά της σούπας (16 γραμμάρια) βούτυρο αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη είναι ένα νόστιμο ζευγάρι 190 θερμίδων που θα σας βάλει στο κρεβάτι σας. Οι μπανάνες είναι ένα από τα λίγα φρούτα γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε σεροτονίνη, αγγελιοφόρου των νεύρων μέρος της οποίας μετατρέπεται σε μελατονίνη στον οργανισμό. Τα αμύγδαλα και το βούτυρο αμυγδάλου παρέχουν επίσης λίγη μελατονίνη ενώ αποτελούν άριστη πηγή υγιεινών λιπών, βιταμίνης Ε και μαγνησίου.

Ακτινίδιο
Τα ακτινίδια είναι ένα ελαφρύ, χορταστικό σνακ που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Δύο αποφλοιωμένα ακτινίδια περιέχουν μόνο 84 θερμίδες. Είναι επίσης μια φυσική πηγή σεροτονίνης, η οποία προάγει τη χαλάρωση και βοηθά στην όρεξη. Επιπλέον, τα ακτινίδια συμβάλλουν σ' έναν καλύτερο ύπνο.

Smoothie με πρωτεΐνη
Ένα smoothie με βάση το γάλα παρέχει πρωτεΐνη για την αποκατάσταση των μυών και τρυπτοφάνη, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασκευή χημικών ουσιών του εγκεφάλου που προάγουν τον ύπνο. Ένα smoothie 240 ml με γάλα χαμηλών λιπαρών και ανανά περιέχει μόνο περίπου 160 θερμίδες.

Γκότζι μπέρι
Το πορτοκαλί χρώμα αυτών των γλυκών μούρων υποδηλώνει την πλούσια προσφορά
τους σε αντιοξειδωτικά όπως καροτενοειδή. Τα γκότζι μπέρι είναι ένα σνακ πλούσιο
σε αντιοξειδωτικά, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον καλό ύπνο. Το ένα τέταρτο
φλιτζανιού (40 g) από αυτά τα νόστιμα, αποξηραμένα μούρα έχει 139,6 θερμίδες.