Λαχταριστή σαλάτα με παντζάρια, ρεβίθια και αβοκάντο φουλ της καρδιάς

Συνταγή για την καλή λειτουργία της καρδιάς

Λαχταριστή σαλάτα με παντζάρια, ρεβίθια και αβοκάντο φουλ της καρδιάς

Ο συνδυασμός παντζαριών με αβοκάντο και ρεβίθια δημιουργεί ένα πολύχρωμο πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει την πείνα. Τα παντζάρια είναι γεμάτα με ισχυρά αντιοξειδωτικά και νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της ροής του αίματος και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, τα παντζάρια, τα ρεβίθια και το αβοκάντο είναι όλα εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών. Μια ανασκόπηση 31 μελετών κατέδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 24%.

Τα παντζάρια και το αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα, επίσης σε βιταμίνη C και κάλιο. Το μηλόξυδο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα συμβάλλοντας σημαντικά στην απώλεια βάρους.

3 παντζάρια βρασμένα
200 γρ ρεβίθια βρασμένα
1 αβοκάντο
1/2 λεμόνι
1/2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, αλάτι και πιπέρι.

Κόψτε τα βρασμένα παντζάρια σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Πάρτε ένα ώριμο αβοκάντο, αφαιρέστε με κουτάλι από κάθε πλευρά τη σάρκα και κόψτε σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Προσθέστε σε ένα μπολ με τα παντζάρια. Στραγγίστε τα ρεβίθια και προσθέστε τα στα παντζάρια και το αβοκάντο. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και προσαρμόστε τα καρυκεύματα στη γεύση που επιθυμείτε.