Ας υποδεχτούμε τον Σεπτέμβρη με μια δροσερή σούπα

Ένα ελαφρύ και λεμονάτο πιάτο με καλοκαιρινά λαχανικά και γαρίδες.

Ας υποδεχτούμε τον Σεπτέμβρη με μια δροσερή σούπα

Αυτή η καλοκαιρινή σούπα είναι απίστευτα απλή στην παρασκευή της και μια πρόταση για την υποδοχή του δροσερού Σεπτέμβρη. Το βασικό συστατικό είναι σίγουρα οι γαρίδες, πλούσιες σε πρωτεΐνες και μια από τις καλύτερες πηγές ιωδίου, ένα στοιχείο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και του εγκεφάλου.

Είναι αλήθεια ότι οι γαρίδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά η κατανάλωση τους μπορεί να μην αυξήσει τα επίπεδά της στον οργανισμό. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο περίπου το ένα τέταρτο των ανθρώπων είναι ευαίσθητοι στη διατροφική χοληστερόλη. Στην πραγματικότητα, όταν καταναλώνονται με μέτρο, οι γαρίδες μπορούν να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά.

Συστατικά:

  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
  • 1- 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 400γρ πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 250γρ γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κτς ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, όπως βασιλικός, μαϊντανός ή κόλιανδρο
    Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι, 1/2 κτγλ αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει, περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας άλλα 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην ροδίσει. Προσθέστε τον ζωμό, τα υπόλοιπα λαχανικά. Σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 10 λεπτά.Προσθέστε τις γαρίδες, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τα φρέσκα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Συμβουλή ειδικού: Το ψωμί καλαμποκιού είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για αυτή
τη σούπα του καλοκαιριού.