Φρουτοφαγία κατά του άγχους!

Ηρεμήστε με ένα φρούτο! Η προσθήκη ζάχαρης συμβάλλει στο γενικό άγχος.

Φρουτοφαγία κατά του άγχους!

Ο αγώνας του σύγχρονου ανθρώπου είναι ένας και αφορά το υπερβολικό και αδικαιολόγητο άγχος. Σε αυτή την κούρσα ζωής και ηρεμίας χρειαζόμαστε ισχυρούς συμμάχους, κι αυτή η συμμαχία, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, πρέπει να ξεκινά από το στομάχι.

Τα πρόσθετα σάκχαρα προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και μαζί με αυτό, η ενέργεια αυξομειώνεται. Όταν πέφτει το σάκχαρο στο αίμα, η διάθεση χαλάει και τα επίπεδα άγχους μπορεί να αυξηθούν.

Από την άλλη η απότομη αύξηση του σακχάρου αναγκάζει το σώμα να εργαστεί πολύ σκληρά για να επιστρέψει στο φυσιολογικό. Οι απότομες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου οδηγούν και σε απότομες αντιδράσεις του οργανισμού και αυτό έχει παρενέργειες. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ανησυχίας, ευερεθιστότητας και θλίψης.

Τα τρόφιμα που εμπίπτουν στην κατηγορία της αυξημένης προστιθέμενης ζάχαρης και θα πρέπει να αποφεύγονται εκτός από τα γλυκά, είναι το κέτσαπ, ορισμένες σάλτσες για σαλάτες, σάλτσες ζυμαρικών και δημητριακά πρωινού που μπορούν όλα να περιέχουν υψηλά επίπεδα πρόσθετης ζάχαρης. Ευτυχώς, η γλυκιά γεύση μπορεί να συνεχίσει να ευχαριστεί όσο υπάρχουν η στέβια, τα υποκατάστατα ζάχαρης και τα φυσικά γλυκά φρούτα και λαχανικά.