Οι κακές συνήθειες κάνουν κακό στο μυαλό μας

Προσοχή στις κακές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν ανεπανόρθωτα το μυαλό μας

Οι κακές συνήθειες κάνουν κακό στο μυαλό μας

Η εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου προϊόντος του χρόνου είναι το ζητούμενο σε μια κοινωνία που κάθε μορφής άνοια τείνει να γίνει εφιαλτικά συνήθης. Άνθρωποι παραγωγικοί και δημιουργικοί από τη μια στιγμή στην άλλη εξορίζονται από το βασίλειο της πραγματικότητας και βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους το δράμα της απώλειας του μυαλού. Όπως σε όλα τα προβλήματα υγείας έτσι κι εδώ ο παράγοντας της πρόληψης είναι κρίσιμος και καθοριστικός. Οφείλουμε να θωρακίσουμε από νωρίς τον εγκέφαλο και να διατηρήσουμε τις νοητικές μας ικανότητες στο μέγιστο βαθμό αποφεύγοντας κακές συνήθειες που μας απειλούν.

Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού

Τα μέρη του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μάθηση, τη μνήμη και την ψυχική υγεία είναι λιγότερο αναπτυγμένα σε άτομα όπου τα πολλά χάμπουργκερ, τα πατατάκια και τα αναψυκτικά εμφανίζονται συχνά στη διατροφή τους. Τα μούρα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, από την άλλη πλευρά, διατηρούν την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου και επιβραδύνουν την πνευματική κόπωση. Έτσι, την επόμενη φορά αντί για πατατάκια ψάξτε για ξηρούς καρπούς.

Η έλλειψη κίνησης

Όσο περισσότερο συνεχίζετε μια ζωή χωρίς τακτική άσκηση, τόσο πιο πιθανό είναι να προσκαλέσετε την άνοια. Τις ίδιες πιθανότητες να λάβουν πρόσκληση έχουν παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Το μόνο που χρειάζεται είναι μισή ώρα στον κήπο ή ένας γρήγορος περίπατος στη γειτονιά. Το σημαντικό είναι τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα.