Τα βιώσιμα τρόφιμα είναι το μέλλον για την υγεία, τον άνθρωπο, τον κόσμο

Έξυπνοι τρόποι βιώσιμης διατροφής σήμερα

Τα  βιώσιμα τρόφιμα είναι το μέλλον για την υγεία, τον άνθρωπο, τον κόσμο

Τα βιώσιμα τρόφιμα είναι θρεπτικά για τον άνθρωπο και τόσο βοηθητικά για το περιβάλλον. Υποστηρίζουν ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων που μειώνει τις περιβαλλοντικές βλάβες, όπως η χρήση νερού και τα αέρια του θερμοκηπίου, παρέχοντας παράλληλα βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ανθρώπους.

Παραδείγματα βιώσιμων τροφίμων περιλαμβάνουν τα φασόλια, τις σαρδέλες, το μπρόκολο, τα μπιζέλια, τα αχλάδια, τις μπάμιες, το σπανάκι κτλ. Μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες τόσο στις ατομικές όσο και στις οικογενειακές, χωρίς να χάσετε την ευχαρίστηση του φαγητού, αρκεί μόνο λίγη προετοιμασία.

Είναι προτιμότερη η επιλογή φυτικών τροφών: Η έρευνα δείχνει ότι η πλούσια σε φυτικές τροφές διατροφή είναι καλύτερη για το περιβάλλον ενώ παράλληλα βελτιώνει και την υγεία. Προτείνεται η υιοθέτηση μιας φυτικής διατροφής μία φορά την εβδομάδα.

Σχεδιασμός γευμάτων: Ο FDA εκτιμά ότι τα απόβλητα τροφίμων αποτελούν το 30 έως 40 τοις εκατό της προσφοράς τροφίμων. Ένας τρόπος για να μειωθεί αυτό είναι να προγραμματίζονται τα γεύματα για την εβδομάδα εκ των προτέρων, ώστε να αγοράζονται ακριβώς αυτά που χρειάζονται.

Τρώτε εποχιακά: Δώστε προτεραιότητα στα εποχιακά είδη, φρούτα και λαχανικά που προσφέρει απλόχερα η κάθε εποχή. Οι ντόπιοι αγρότες μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη επιλογή ανάλογα την εποχή.

Δοκιμάστε τη διατροφή των 160 χιλιομέτρων: Αγοράστε προϊόντα από αγρότες σε ακτίνα 160 χιλιομέτρων από την κατοικία. Η τοπική κατανάλωση μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των διατροφικών επιλογών.

Καλλιεργήστε τη δική σας τροφή: Η κηπουρική επιτρέπει να γνωρίζετε ακριβώς από πού προήλθε το φαγητό και ποιες πρακτικές, όπως άρδευση και λιπάσματα, χρησιμοποιήθηκαν.

Χρησιμοποιήστε βιώσιμες συσκευασίες τροφίμων: Μια μελέτη του 2021 έδειξε ότι η αντικατάσταση των συσκευασιών μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, όπως δοχεία τροφίμων και σακούλες μεταφοράς, θα μείωνε τις εκπομπές κατά 63 τοις εκατό.