Συνήθειες που μπλοκάρουν τον καρκίνο του προστάτη

Υγιεινές συνήθειες για την υγεία του προστάτη

Συνήθειες που μπλοκάρουν τον καρκίνο του προστάτη

Είναι ακόμη νωρίς, αλλά ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη. Στο μεταξύ, η μείωση της ζάχαρης, η κατανάλωση άπαχου κρέατος και πολλών πολύχρωμων φρούτων αποτελούν θετικά βήματα. Η αερόβια προπόνηση και η προπόνηση με βάρη ενισχύουν ακόμα περισσότερο το επιθυμητό.

Λιναρόσπορος

Ευρήματα ερευνών υποστηρίζουν ότι ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης όγκων του προστάτη.

Πράσινο τσάι

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια ένωση στο πράσινο τσάι, που ονομάζεται EGCG, μπορεί να μειώσει και να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα. Οι μελέτες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των ερευνών, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα.

Βιταμίνη D

Τα άτομα με καρκίνο του προστάτη τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D καθώς και τα συμπληρώματα μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα και να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Χυμός ροδιού

Η πρώιμη έρευνα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση 236γρ από αυτό το σκούρο κόκκινο φίλτρο την ημέρα μπορεί να θέσει φρένο στην πρόοδο του καρκίνου του προστάτη.

Λυκοπένιο

Αυτή η φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται στις ντομάτες και στο καρπούζι (μεταξύ άλλων τροφών) έχει μελετηθεί εδώ και καιρό για την επίδρασή της σε διάφορες μορφές καρκίνου. Τα ευρήματα είναι μικτά. Ωστόσο η επιστημονική κοινότητα είναι σίγουρη ότι οι ντομάτες και άλλες τροφές με λυκοπένιο αποτελούν κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής.

Άλλωστε είναι βέβαιο ότι η κατανάλωση τροφών με θετική επίδραση στον οργανισμό μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της νόσου.