Απώλεια βάρους; Οι έξυπνοι συνδυασμοί είναι η λύση

Η απώλεια βάρους αποδεικνύεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση στην υπερ-καταναλωτική εποχή μας. Ένας έξυπνος συνδυασμός τροφών βοηθά να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά

Απώλεια βάρους; Οι έξυπνοι συνδυασμοί είναι η λύση

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους οι συνδυασμοί δυο και τριών τροφών αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικοί από ό,τι η μεμονωμένη τροφή. Αυτό συμβαίνει επειδή η κάθε τροφή έχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά που όταν συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα κορεσμού και να ενισχύσουν την μείωση του λίπους. Μερικοί από αυτούς τους έξυπνους συνδυασμούς είναι:

Αβοκάντο και σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά : Μια σαλάτα με σπανάκι ή λάχανο είναι χαμηλή σε θερμίδες και υψηλή σε θρεπτικά συστατικά, αλλά μπορεί να αφήσει ένα αίσθημα κενού στο στομάχι. Θα γίνει πιο χορταστική αν προστεθεί και αβοκάντο αφού τα μονοακόρεστα λιπαρά μειώνουν την πείνα ενώ παράλληλα, το αβοκάντο βοηθά το σώμα να απορροφήσει περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών που καταπολεμούν τις ασθένειες.

Πόριτζ βρώμης και καρύδια: Με 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, το· πλιγούρι βρώμης είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών ενώ τα καρύδια, μπορούν να προσθέσουν περίπου άλλα 2 γραμμάρια φυτικών ινών, με επιπλέον χορταστική πρωτεΐνη και τραγανή γεύση.

Σολομός και γλυκοπατάτα: Το ψάρι αποκαλείται συχνά «τροφή του εγκεφάλου», αλλά επίσης φροντίζει την περιφέρεια της μέσης. Τα ωμέγα-3 λιπαρά του ενισχύουν την απώλεια σωματικού λίπους και βέβαια ο σολομός είναι μια κορυφαία πηγή. Επιπλέον, ένα φιλέτο περίπου 90γρ προσφέρει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης. Σερβιρισμένο με μια ψητή γλυκοπατάτα συνθέτουν ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ γεύμα με επιπλέον 4 γραμμάρια φυτικών ινών και μόλις 112 θερμίδες στο σύνολο.