Τα καλά τυριά για απόλαυση χωρίς τύψεις

Πολλές οι επιλογές και χωρίς τύψεις,  σε μια διατροφή με στόχο την ευχαρίστηση

Τα καλά τυριά για απόλαυση χωρίς τύψεις

Παρμεζάνα

Δυσανεξία στη λακτόζη; Η παρμεζάνα είναι χαμηλής περιεκτικότητα σε λακτόζη, άρα φιλική στο έντερο ενώ 30γρ αυτής αποδίδουν 8 γραμμάρια πρωτεΐνης, 119γρ θερμίδες και μόνο 3γρ υδατάνθρακες, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Επιπλέον, είναι πλούσια σε ασβέστιο και φώσφορο, θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στον σχηματισμό των οστών.

Κατσικίσιο τυρί

Συχνά είναι πιο εύπεπτο από το τυρί που παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, επειδή έχει διαφορετικές πρωτεΐνες που δεν ερεθίζουν το πεπτικό σύστημα. Έχει επίσης υψηλότερο ποσοστό λιπαρών οξέων μέσης αλύσου, τα οποία το σώμα απορροφά αντί να τα αποθηκεύει, όπως συμβαίνει με άλλους τύπους λιπών.

Φέτα

Αυτό το νόστιμο τυρί είναι χαμηλό τόσο σε θερμίδες όσο και σε λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα περιέχει χαμηλή ποσότητα βιταμινών Β αλλά και βιταμίνες Α και Κ, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, σίδηρο και μαγνήσιο.

Vegan Τυρί

Γενικά, οι vegan δίαιτες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου αφού περιέχουν υψηλό ποσοστό φυτικών ινών. Το τυρί που παρασκευάζεται από φυτικές επιλογές όπως η σόγια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι ή η καρύδα μπορεί να είναι μια υγιεινή επιλογή, αλλά χρειάζεται προσοχή. Ορισμένα vegan προϊόντα είναι υπερβολικά επεξεργασμένα, κάτι που μειώνει την υγιεινή τους ταυτότητα.

Cottage Cheese

Αυτό το τυρί είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, φώσφορο, ασβέστιο και κάλιο. Είναι επίσης χαμηλό σε χοληστερόλη ενώ αποτελεί καλή πηγή ριβοφλαβίνης. Ωστόσο μπορεί να είναι αυξημένη η παρουσία νατρίου, για αυτό προσοχή.

Μοτσαρέλα

Η αναζήτηση για ένα τυρί με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και λίγες θερμίδες σταματά στη μοτσαρέλα. Με τη μοτσαρέλα λαμβάνετε επίσης μια δόση προβιοτικών σε κάθε μερίδα. Οι επιλογές πολλές και οι ενοχές απούσες, όπως πρέπει σε μια διατροφή που στόχο έχει την ικανοποίηση.