Υγιή λίπη, υγιές ήπαρ

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τη βλάβη της χρόνιας φλεγμονής στο ήπαρ.

Υγιή λίπη, υγιές ήπαρ

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η χρόνια, χαμηλού βαθμού φλεγμονή του ήπατος μπορεί να μετατραπεί σε σιωπηλό δολοφόνο που συμβάλλει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2 και άλλες καταστάσεις.

Όλοι χρειαζόμαστε λίπος. Τα διαιτητικά λίπη βοηθούν το σώμα να απορροφήσει βιταμίνες και είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των νεύρων και των κυττάρων. Επιπλέον, τα λίπη ενισχύουν την αίσθηση ικανοποίησης, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν υπερκατανάλωση. Είναι σαφές ότι οι μεσογειακές δίαιτες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του ηπατικού λίπους, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη ή ενδεχομένως στην αναστροφή της λιπώδους διήθησης. Αυτές οι δίαιτες είναι πλούσιες σε υγιή λίπη, όπως μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο και το αβοκάντο και τα ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκονται στα καρύδια καιτα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες.

Με τόσες πολλές επιλογές, δεν θα είναι δύσκολο ξεκινήσεις το ταξίδι στην υγιεινή διατροφή. Αρκεί μια προσπάθεια να καταναλώνονται ολόκληρα τα τρόφιμα, στη φυσική τους κατάσταση και λίγη θέληση για αλλαγή. Κάποιο ζωτικό όργανο θα σαςευγνωμονεί.