Η βιταμίνη Β12 δίνει φτερά!

Είναι διαπιστωμένο: Η Β12 μπορεί να δώσει την ώθηση ενέργειας που λείπει από τη μέρα σας

Η βιταμίνη Β12 δίνει φτερά!

Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας του σώματος, αν και δεν παρέχουν απαραίτητα ενέργεια από μόνες τους. Ειδικά όμως τα συμπληρώματα βιταμίνης Β12 χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό ως το βασικό προϊόν για την αύξηση της σωματικής ενέργειας.

Η βιταμίνη Β12 εμπλέκεται στην παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς, τη σύνθεση του αίματος και των νευρικών κυττάρων. Με φυσικό τρόπο λαμβάνεται από ζωικές τροφές όπως κρέας, ψάρι, αυγά και γαλακτοκομικά.

Τα χάπια και οι τροφές «εμπλουτισμένες με Β12», όπως τα δημητριακά πρωινού, είναι και αυτές καλές πηγές εξίσου. Έως και το 30% των ατόμων άνω των 50 ετών που υποφέρουν από ατροφική γαστρίτιδα, δυσκολεύονται να την απορροφήσουν από τις τροφές. Τα αντιόξινα, ορισμένα φάρμακα και η χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους μπορεί να συμβάλλουν και αυτά στην έλλειψη Β12. Η λήψη ενός συμπληρώματος μπορεί να βελτιώσει το ενεργειακό επίπεδο, αλλά μόνο αν υφίσταται έλλειψη αυτής της βιταμίνης. Στην πραγματικότητα, ένα από τα συνήθη πρώιμα σημάδια ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 είναι η κόπωση ή η έλλειψη ενέργειας, για αυτό και χρειάζεται προσοχή.