Κηρύξτε πόλεμο στην καθιστική ζωή για το καλό σας

Η καθιστική ζωή κρύβει κινδύνους για την υγεία σας

Κηρύξτε πόλεμο στην καθιστική ζωή για το καλό σας


Είναι γνωστό ότι η καθιστική ζωή, η έντονα καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και συντομεύει τη ζωή. Εάν κάθεστε πολύ, ο εγκέφαλός μπορεί να μοιάζει ακριβώς με αυτόν κάποιου ασθενούς με άνοια. Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, εγκεφαλικού επεισοδίου, υψηλής αρτηριακής πίεσης και υψηλής χοληστερόλης, παραγόντων που συμβάλλουν κάποια στιγμή και στην εμφάνιση της άνοιας.

Η κίνηση κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από την προγραμματισμένη άσκηση στη μείωση του κινδύνου όλων αυτών των προβλημάτων υγείας. Μια προσπάθεια μικρής κλίμακας κίνησης μέσα στην ημέρα, όπως το τέντωμα κάθε μισή ώρα περίπου ή μια μικρή βόλτα στο γραφείο ή ακόμα και η όρθια στάση για λίγα λεπτά, οτιδήποτε για να «ξυπνήσει» το μυϊκό σύστημα.

Η αλλαγή στο πιάτο
Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι εξοικειωμένος με τον όρο «υγιεινή διατροφή» και αυτά
που περιλαμβάνει η διατροφή αυτή. Τα δεδομένα όμως διαφοροποιήθηκαν και μπορεί
να χρειαστεί χρόνος για την αφομοίωση της εικόνας που πρέπει να έχει ένα υγιεινό
γεύμα σήμερα.

Με τα χρόνια συνηθίσαμε να θεωρούμε το κρέας το κέντρο του δείπνου. Η σαλάτα ή τα λαχανικά στο πλάι έγιναν μια απλή γαρνιτούρα. Η αλλαγή στο πιάτο του δείπνου ξεκινά με την αυτήν ακριβώς την μετατόπιση: τα λαχανικά είναι ο κυρίαρχος του πιάτου και η λειτουργία τους ενδυναμώνεται με τη παρουσία έξυπνων τροφών όπως ξηροί καρποί και σπόροι. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία.