Κρατήστε τον καρκίνο μακριά από τη ζωή σας

Κορυφαίες συνήθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου

Κρατήστε τον καρκίνο μακριά από τη ζωή σας

Καμία τροφή δεν μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο, ωστόσο, σύμφωνα με τις έρευνες, ο σωστός συνδυασμός τροφών πιθανόν να βοηθήσει και να κάνει τη διαφορά. Είναι κάποιες επιλογές καλύτερες από άλλες; Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, τουλάχιστον τα δύο τρίτα του πιάτου καλό είναι να προέρχονται από φυτικές τροφές και το ένα τρίτο από ζωική πρωτεΐνη. Αυτό το σχέδιο πιάτου είναι ένα σημαντικό εργαλείο καταπολέμησης του καρκίνου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο.

Βάλτε χρώμα στη διατροφή σας
Ο κανόνας είναι ένας: όσο περισσότερο χρώμα, τόσο περισσότερα τα συστατικά. Τα
φρούτα και τα λαχανικά, ειδικά εκείνα τα σκούρα πράσινα, κόκκινα και πορτοκαλί
είναι πλούσια σε πολύτιμα φωτοχημικά θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον
καρκίνο. Σε δεύτερο χρόνο διατηρούν και το βάρος σε υγιή επίπεδα. Είναι ακριβές ότι η αύξηση των κιλών αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και των νεφρών.
Το «φυλλικό» πρωινό
Το σημαντικό φυλλικό οξύ είναι μια σημαντική βιταμίνη Β που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρκίνο του παχέος εντέρου, του ορθού και του μαστού. Υπάρχει σε αφθονία στα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού και τα προϊόντα ολικής αλέσεως που είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος. Το ίδιο και ο χυμός πορτοκαλιού, το πεπόνι και οι φράουλες.