5 στρατιώτες στη μάχη κατά της χοληστερόλης

Οι 5 στρατιώτες που κατπολεμούν την υψηλή χοληστερόλη

5 στρατιώτες στη μάχη κατά της χοληστερόλης

Η διατροφή έχει ξεκάθαρο ρόλο στον καθορισμό των επιπέδων χοληστερόλης. Στην πραγματικότητα, η αλλαγή στην ποιότητα της τροφής μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να βελτιώσει τη σύνθεση των λιπών που κυκλοφορούν στο αίμα.

Πάνω κάτω είναι γνωστά τα τρόφιμα που αγαπά η χοληστερόλη και που οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να θυμούνται να αποφεύγουν. Στον αντίποδα όλων αυτών τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα καλά λιπαρά αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής για την καρδιά. Αλλά ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα καλές στο να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Πως;

Ορισμένες τροφές που μειώνουν τη χοληστερόλη παρέχουν μια καλή δόση διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες δεσμεύουν τη χοληστερόλη και τις πρόδρομες ουσίες στο πεπτικό σύστημα και τις απομακρύνουν από το σώμα προτού τεθούν στην κυκλοφορία του αίματος Τέτοιες τροφές είναι:

Η βρώμη. Με ένα έως δύο γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών αποτελεί ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Τα όσπρια και αυτά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες.

Οι ξηροί καρποί. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων, καρυδιών,φιστικιών και άλλων ξηρών καρπών κάνουν καλό στην καρδιά. Οι ξηροί καρποίέχουν επίσης πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν την καρδιά.

Τρόφιμα εμπλουτισμένα με στερόλες και στανόλες. Οι στερόλες και οι στανόλες πουεξάγονται από τα φυτά παρεμβαίνουν στην ικανότητα του σώματος να απορροφά τη χοληστερόλη από τα τρόφιμα.

Τα λιπαρά ψάρια. Η κατανάλωση ψαριών δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την LDL με δύο τρόπους: αντικαθιστώντας το κρέας, το οποίο έχει κορεσμένα λίπη που ενισχύουν την LDL και παρέχοντας ωμέγα-3 λιπαρά πουμειώνουν την LDL. Τα ωμέγα-3 μειώνουν τα τριγλυκερίδια στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν την καρδιά. Προς γνώση, λοιπόν των απανταχού χοληστερινοπαθών και χοληστερινοφοβικών αυτά είναι τα 5 κορυφαία τρόφιμα που καταπολεμούν την υψηλή χοληστερόλη.