Σηκώστε ασπίδα κατά του Αλτσχάιμερ

Η φύση δίνει λύση στην απώλεια μνήμης που προκαλεί το Αλτσχάιμερ

Σηκώστε ασπίδα κατά του Αλτσχάιμερ

Αν και απαραίτητο σε μικρές ποσότητες το σελήνιο είναι ένα εκπληκτικό θρεπτικό συστατικό ζωτικής σημασίας για την υγεία. Το σελήνιο είναι ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του σώματος, του μεταβολισμού, του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μια διατροφή πλούσια σε σελήνιο βοηθά στην πρόληψη της διανοητικής φθοράς και στη βελτίωση της απώλειας μνήμης στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Αυτό το μεταλλικό στοιχείο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες και μολύνσεις ενώ διατηρεί τον θυροειδή αδένα στα καλύτερα του. Επίσης, μπορεί να κρατήσει τους μύες δυνατούς ενώ βοηθά στην πρόληψη ασθενειών που συνδέονται με την ηλικία όπως η άνοια και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Προσοχή στην λήψη, διότι το πολύ σελήνιο πιθανόν να οδηγήσει σε τριχόπτωση και ευθραυστότητα των νυχιών. Ένα με δυο καρύδια Βραζιλίας είναι αρκετά. Άλλες καλές πηγές σεληνίου είναι το ψάρι, τα θαλασσινά, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια σιτάκε, οι ηλιόσποροι, τα αυγά και βέβαια τα λαχανικά, όπως το λάχανο, καιτα δημητριακά.