Χρόνια δυσκοιλιότητα; Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας λύνουν το πρόβλημα

.Σας συστήνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα για την ανακούφιση από τη χρόνια δυσκοιλιότητα

Χρόνια δυσκοιλιότητα; Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας λύνουν το πρόβλημα

Είναι γνωστό ότι οι φυτικές ίνες βοηθούν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 20-35 γραμμάρια την ημέρα. Τώρα πια τα γραμμάρια των φυτικών ινών αναγράφονται στις ετικέτες τροφίμων κάνοντας έτσι την παρακολούθηση της πρόσληψης απλή. Εκτός από τα δημητριακά και το ψωμί ολικής άλεσης, τα φρούτα, ειδικά αυτή την εποχή αποτελούν μια ευχάριστη επιλογή. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν θρεπτικά συστατικά ωστόσο οι φυτικές ίνες δεν είναι πάντα ένα από αυτά. Επιλέξτε:

 Αποξηραμένα σύκα (1 φλιτζάνι): 14,6 γραμμάρια φυτικών ινών.

 Δαμάσκηνα (1 φλιτζάνι): 12,4 γραμμάρια

 Αχλάδι (μεγάλο): 9,9 γραμμάρια

 Σμέουρα (1 φλιτζάνι): 8 γραμμάρια

 Μήλο (μεγάλο): 5,4 γραμμάρια

Και μπορεί τα φρούτα να περιέχουν νερό ωστόσο δεν πρέπει να αμελείται η κατανάλωση του. Δεν είναι περίεργο που η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα ή να επιδεινώσει τα συμπτώματά της. Η κατανάλωση πολλών υγρών δεν θα θεραπεύσει τη δυσκοιλιότητα, ωστόσο σίγουρα θα βοηθήσει την καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Ανανεώστε τη σχέση με τα λαχανικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και τα περισσότερα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τέτοιες επιλογές είναι:

 Μπρόκολο (1 φλιτζάνι, μαγειρεμένο): 5,2 γραμμάρια φυτικών ινών.

 Καρότα (1 φλιτζάνι, μαγειρεμένα από κατεψυγμένα): 4,8 γραμμάρια

 Ψητή πατάτα με φλούδα: 4,6 γραμμάρια.

 Αρακάς (1/2 φλιτζάνι, μαγειρεμένο από κατεψυγμένο): 4,4 γραμμάρια

Η επάρκεια σε φυτικές ίνες δεν χρειάζεται να αποτελεί σπαζοκεφαλιά. Μερικές αλλαγές θα αναβαθμίσουν τη γεύση και σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά.