Σαλάτα -Υγιεινή επιλογή υπό όρους

Είναι πράγματι η σαλάτα μια υγιεινή επιλογή;

Σαλάτα -Υγιεινή επιλογή υπό όρους

Αυτό εξαρτάται από το τι προσθέτετε στα λαχανικά. Οι σωστοί συνδυασμοί μπορούν να δημιουργήσουν ένα χορταστικό γεύμα γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες, υγιή λίπη και έξυπνους υδατάνθρακες. Άλλα συστατικά, όμως, πιθανόν να περιέχουν επιπλέον θερμίδες, λίπος, νάτριο και ζάχαρη.

Τέτοια συστατικά δεν είναι άλλα από τις σάλτσες – ντρέσινγκ που προστίθενται για να δώσουν υγρασία, να συνδέσουν τα συστατικά και να ενισχύσουν την γεύση. Το λίπος κάνει τις σαλάτες πιο νόστιμες και υγιεινές. Το σώμα το χρειάζεται για να λάβει και να χρησιμοποιήσει ορισμένες βιταμίνες, όπως A, D, E και K.

Τα ντρέσινγκ είναι συχνά υψηλά σε θερμίδες, ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά και νάτριο. Μια μερίδα 2 κουταλιών της σούπας ενός τυπικού ντρέσινγκ με μαγιονέζα προσδίδει σχεδόν 150 θερμίδες και περισσότερα από 15 γραμμάρια λίπους. Το αποτέλεσμα είναι μια σαλάτα που μπορεί να προσφέρει περισσότερο λίπος από ένα cheeseburger με πατάτες τηγανητές.

Αν η επόμενη επιλογή είναι κάποιο προϊόν χαμηλό σε λίπος και θερμίδες ίσως θα πρέπει το ντρέσινγκ να το αφήσετε στο ράφι. Ως ενισχυτικά της γεύσης, τα πάσης φύσεως ντρέσινγκ είναι συχνά φορτωμένα με επιπλέον ζάχαρη και νάτριο. Αντί όλων αυτών ετοιμάστε μια υγιεινή σάλτσα με βάση το ελαιόλαδο, πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά, υγιεινά για την καρδιά. Προσθέστε βαλσάμικο ή ξύδι κόκκινου κρασιού, ή χυμό λεμονιού ή λάιμ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη μουστάρδα Dijon ή μέλι για γεύση κα η γευστική αλλά και υγιεινή σαλάτα σας είναι έτοιμη!