Μαγιά Μπύρας: Τα αναπάντεχα οφέλη στον οργανισμό

Έχετε σκεφτεί πόσο ευεργετική είναι για τον οργανισμό η μαγιά μπύρας;

Μαγιά Μπύρας: Τα αναπάντεχα οφέλη στον οργανισμό

Η μαγιά μπύρας είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή και μπύρας και ψωμιού. Περιέχει αυτούς τους μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς που είναι απαραίτητοι για την μετατροπή των σακχάρων σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Η επιλογή τους σχετίζεται κάθε φορά με το είδος της μπύρας που θα παραχθεί.

Η μάγια μπύρας χρησιμοποιείται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής αφού εμφανίζει ιδιότητες όπως:

i. Είναι μια πλούσια πηγή χρωμίου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να διατηρήσει φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

ii. Μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας και το ανοσοποιητικό σύστημα.

iii. Είναι μια πλούσια πηγή σε σελήνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

iv. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή των ακόλουθων βιταμινών Β: θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη(Β2), νιασίνη (Β3), παντοθενικό οξύ (Β5), πυριδοξίνη (Β6), φολικό οξύ (Β9), βιοτίνη (Β7).

Η μαγιά μπύρας θεωρείται προβιοτικό και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την πέψη. Περιέχει μικρούς οργανισμούς (μικροχλωρίδα) που βοηθούν τη διατήρηση της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Τα προβιοτικά χαρακτηριστικά της μαγιάς μπύρας μπορεί να καταστήσουν αποτελεσματικό τον τρόπο πρόληψης της διάρροιας ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και άλλων διαταραχών του πεπτικού, όπως: διάρροια που προκαλείται από αντιβιοτικά, διάρροια του ταξιδιώτη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κολίτιδα, δυσανεξία στη λακτόζη.

Η μαγιά μπύρας μπορεί να προσφέρει ενέργεια και μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιούς δέρματος, μαλλιών, ματιών. Παρόλη την πικρή της γεύση μπορεί να είναι αποτελεσματική στην υποστήριξη του νευρικού συστήματος και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, οφέλη που κάνουν την πίκρα πιο γλυκιά.