Πώς η χρήση του Ozempic για απώλεια βάρους επηρεάζει το πρόσωπο;

Το δημοφιλές φάρμακο Ozempic μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια απώλεια βάρους και λίπους. Αυτό είναι το θετικό.

Πώς η χρήση του Ozempic για απώλεια βάρους επηρεάζει το πρόσωπο;

Το αρνητικό είναι ότι κατά την απώλεια βάρους, χάνετε και λίπος όχι μόνο από το σώμα αλλά και το επιθυμητό λίπος από το πρόσωπο. Η παρουσία λιγότερου λίπους κάτω από το δέρμα μπορεί να κάνει το πρόσωπο να φαίνεται ζαρωμένο, με χαλάρωση και ρυτίδες.

Αυτή η ταχεία απώλεια βάρους, όπως συμβαίνει συνήθως με το Ozempic, δεν δίνει πολύ χρόνο στο δέρμα να επανέλθει. Σε ασθενείς που χάνουν με σταθερό φυσιολογικό ρυθμό βάρος, αυτή η διαδικασία δεν είναι ορατή αφού το δέρμα αναπλάθεται με το ρυθμό που η φύση έχει προβλέψει. Επίσης η σωστή διατροφή που ακολουθούν παρέχει εκείνα τα θρεπτικά συστατικά για την σύνθεση κολλαγόνου και τη υγιή όψη του προσώπου.

Δυο είναι οι παράγοντες που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης τέτοιων σημαντικών αλλαγών. Ο πρώτος είναι η αντίσταση στην γρήγορη απώλεια βάρους. Όχι μόνο γιατί είναι μη βιώσιμη μακροπρόθεσμα, αλλά γιατί μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων αλλαγών στο πρόσωπο.

Ο άλλος παράγοντας είναι η διατροφή. Η ορθή διατροφή εξασφαλίζει και τη σωστή ενυδάτωση και την παροχή των αμινοξέων που χρειάζεται ο οργανισμός για υγιές και λαμπερό δέρμα.