Η προστασία του εγκεφάλου με λίγο λεμόνι on the rocks

Υγιής εγκέφαλος με λίγες σταγόνες λεμονιού ή lime

Η προστασία του εγκεφάλου με λίγο λεμόνι on the rocks

Ενισχύστε τον εγκέφαλό σας

Είτε στυμμένο σε νερό, είτε σε ένα νόστιμο πιάτο με ψάρι, αυτές οι πικάντικες σταγόνες εσπεριδοειδών παρέχουν τις ίδιες βιταμίνες και μέταλλα με άλλα εσπεριδοειδή. Το καλύτερο: Το κάνουν με λιγότερη ζάχαρη.

Τα λεμόνια και τα lime έχουν ειδικές χημικές ουσίες που μπορεί να προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα από τοξικές ουσίες στο σώμα. Και επειδή προστατεύουν επίσης από τη γενική κυτταρική διάσπαση και τη φλεγμονή, μπορεί να βοηθήσουν εν μέρει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών ασθενειών όπως η νόσος του Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.

Η βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή, τα φαινολικά οξέα, τα αιθέρια έλαια και οι κουμαρίνες είναι όλα άφθονα στα λεμόνια και τα lime. Είναι μέρος μιας ομάδας ουσιών που ονομάζονται αντιοξειδωτικά. Ενώνονται για να πολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα και οδηγούν σε ασθένειες και άλλα προβλήματα υγείας. Ενώ η θειαμίνη και η ριβοφλαβίνη, που περιέχουν, είναι μέρος της ομάδας βιταμινών του συμπλέγματος Β, μετατρέπουν την τροφή στην ενέργεια που χρειάζεστε. Βοηθούν επίσης τα κύτταρα στο σώμα να αναπτυχθούν και να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο ένα μεσαίου μεγέθους λεμόνι ή lime δίνει μια μικρή μερίδα από αυτά που χρειάζεστε κάθε μέρα.