Φυλλικό οξύ: Ασπίδα κατά του καρκίνου

Συνδυάστε σωστά τις τροφές για  προστασία από τον καρκίνο

Φυλλικό οξύ: Ασπίδα κατά του καρκίνου

Καμία τροφή δεν μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο, ωστόσο ο σωστός συνδυασμός τροφών μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ισορροπήστε τουλάχιστον τα δύο τρίτα από φυτικές τροφές και όχι περισσότερο από το ένα τρίτο σε ζωική πρωτεΐνη. Αυτό το νέο πιάτο είναι ένα σημαντικό εργαλείο καταπολέμησης του καρκίνου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο.

Το φυλλικό οξύ είναι μια σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος Β που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του ορθού και του μαστού.

Μπορείτε να το βρείτε σε αφθονία στο τραπέζι του πρωινού. Τα εμπλουτισμένα δημητριακά και τα προϊόντα ολικής αλέσεως είναι καλές πηγές φυλλικού οξέος. Το ίδιο και ο χυμός πορτοκαλιού, τα πεπόνια και οι φράουλες. Άλλες καλές πηγές φυλλικού οξέος είναι τα σπαράγγια και τα αυγά. Ενώ μπορείτε επίσης να το βρείτε στα φασόλια, τους ηλιόσπορους και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι ή το μαρούλι.

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε φυλλικό οξύ δεν είναι από ένα χάπι, αλλά τρώγοντας αρκετά φρούτα, λαχανικά και εμπλουτισμένα προϊόντα δημητριακών.