Ξεκίνα τη μέρα σου με super foods

Υπερτροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για δυνατό ξεκίνημα της μέρας

Ξεκίνα τη μέρα σου με super foods

Ξεκινήστε τη μέρα με τις ιδανικές ίνες

Στη αναζήτηση του τέλειου πρωινού οι φυτικές ίνες είναι ένα σοβαρό ζητούμενο ευτροφίας. Είναι γνωστό ότι οι άπεπτες αυτές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και στη βελτίωση της πέψης. Ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος τους στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων. Όπως έχει διαπιστωθεί, κατά μέσο όρο, παίρνουμε λιγότερο από τις μισές φυτικές ίνες που χρειάζεται ο οργανισμός.

Για τα ποθούμενα 28γρ, λοιπόν, την ημέρα επιλέξτε: α)δημητριακά ολικής αλέσεως και ψωμί ολικής, β) φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και τέλος ξηρούς καρπούς.

Τα περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως ή βρώμης είναι εξαιρετικές πηγές φυτικών ινών. Από την άλλη κάθε φρέσκο φρούτο είναι από μόνο του ένα υγιεινό σνακ. Επιλέξτε τα ολόκληρα με τη φλούδα για περισσότερες φυτικές ίνες αλλά και τα μικρά φρούτα όπως σμέουρα και βατόμουρα είναι πλούσια, με περίπου 4γρ ανά φλιτζάνι. Τα περισσότερα αποξηραμένα φρούτα δεν στερούνται των ινών τους για αυτό και είναι καλή επιλογή ωστόσο επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική ζάχαρη, χρειάζεται μέτρο.

Για πρωινό, ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως και άλειμμα ξηρών καρπών είναι ιδανικός συνδυασμός. Η ολική άλεση θα δώσει όλα τα μέρη του δημητριακού και αυτό σημαίνει και όλα τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική επιλογή φυτικών ινών και σημαντικών θρεπτικών συστατικών. Απλά κρατήστε τις μερίδες μικρές και ελεγχόμενες.