Πιείτε ζεστό νερό. Κάνει καλό

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση ζεστού νερού;

Πιείτε ζεστό νερό. Κάνει καλό

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν καταπραϋντικό και εν γένει ευεργετικό να πίνουν απλά ζεστό νερό ή ζεστό νερό με λεμόνι. Το ζεστό νερό βοηθά να παραμείνετε ενυδατωμένοι και μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης, στη βελτίωση της πέψης, ανακουφίζει από το άγχος και βοηθά στην αίσθηση της ζεστασιάς.

Έτσι κι αλλιώς το πόσιμο νερό, ζεστό ή κρύο, διατηρεί το σώμα σας υγιές και ενυδατωμένο.

Οι απόψεις για τα οφέλη του ζεστού νερού για την υγεία δεν βασίζονται σε αποτελέσματα μελετών, καθώς μικρή επιστημονική έρευνα έχει γίνει σε αυτόν τον τομέα. Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, αισθάνονται τα οφέλη από αυτή την επιλογή, ειδικά αν είναι το πρώτο πράγμα το πρωί ή το τελευταίο πριν από τον ύπνο.

Η βέλτιστη θερμοκρασία κατανάλωσης ζεστών ροφημάτων σύμφωνα με τους ειδικούς είναι μεταξύ 54 και 71°C. Για επιπλέον ενίσχυση της υγείας καλή είναι η προσθήκη βιταμίνης C, με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει την πέψη αλλά και στη διατήρηση της κίνησης του πεπτικού συστήματος καθώς προάγει την καλή λειτουργία του εντέρου.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε τη μέρα με ένα ποτήρι ζεστό νερό και να την ολοκληρώσετε με ένα ακόμα. Το σώμα χρειάζεται νερό για να εκτελέσει κάθε βασική λειτουργία.