Υγιή νεφρά με τη μέθοδο των τριών

3 βασικές συμβουλές για την υγεία των νεφρών

Υγιή νεφρά με τη μέθοδο των τριών

Πολύχρωμη διατροφή

Τα νεφρά επεξεργάζονται τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων οτιδήποτε είναι κακό για την υγεία, όπως πολλά λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Με την πάροδο του χρόνου, μια κακή διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, παχυσαρκία, διαβήτη και άλλες καταστάσεις που είναι σκληρές για τα νεφρά. Μια υγιεινή διατροφή με πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως και λίγα επεξεργασμένα τρόφιμα κάνει τη δουλειά τους λιγότερο κουραστική και σίγουρα πιο ευχάριστη.

Προσοχή στο αλάτι

Αυτό το ορυκτό επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Για κάποιους, φαίνεται να αυξάνει την ποσότητα πρωτεΐνης στα ούρα τους. Αυτό μπορεί να βλάψει τα νεφρά ή να επιδεινώσει τη νεφρική νόσο. Το πολύ αλάτι αυξάνει επίσης τις πιθανότητές για υψηλή αρτηριακή πίεση, μια τυπική αιτία νεφρικής νόσου και πέτρες στα νεφρά, που μπορεί να είναι πολύ επώδυνες και πιθανώς να προκαλέσουν ανήκεστη βλάβη.

Αρκετό Νερό

Το νερό βοηθά στη λήψη σημαντικών θρεπτικών συστατικών στα νεφρά και στη μεταφορά των αποβλήτων στην ουροδόχο κύστη με τη μορφή ούρων. Εάν η ποσότητα του δεν επαρκεί, τα μικροσκοπικά φίλτρα μέσα στα νεφρά μπορεί να οδηγήσουν σε πέτρες στα νεφρά και λοιμώξεις. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να βλάψει τα νεφρά εάν συμβαίνει αρκετά συχνά. Τέσσερα έως έξι ποτήρια την ημέρα είναι συνήθως σωστά, αλλά μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα εάν είστε άρρωστοι ή εκτίθεστε στη ζέστη.