Όταν θες κάτι αλμυρό, τα τσιπς είναι κακή ιδέα

Σας παρουσιαζουμε τα πιο υγιεινά αλμυρά σνακ

Όταν θες κάτι αλμυρό, τα τσιπς είναι κακή ιδέα

Το αλμυρό σνακ είναι από μόνο του μια αμαρτία. Μην την κάνουμε μεγαλύτερη καταβροχθίζοντας ασύστολα τα πατατάκια του εμπορίου. Ιδού κάποιες εναλλακτικές προτάσεις που δεν θα σας απογοητεύσουν καθόλου:

Καρύδια, αμύγδαλα, καρύδια πεκάν, όλα καλοδεχούμενα. Μια μικρή χούφτα αρκεί για ένα υπέροχο σνακ. Είναι γεμάτα με υγιεινά λίπη, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Περιέχουν επίσης σημαντικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο.

Λαχανικά και ντιπ. Τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος με την επιλογή φρεσκοκομμένων λαχανικών όπως καρότα, αγγούρι και πιπερια. Ένα υγιεινό ντιπ που ταιριάζει με αυτά, είναι λίγο τριμμένο κα στραγγισμένο αγγούρι μαζί με 1 φλιτζάνι γιαούρτι, χυμό από μισό λεμόνι και λίγο άνηθο.

Ποπ κορν. Το σπιτικό ποπ κορν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες, φιλικό στο στομάχι με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, και φυσικά λίγες θερμίδες. Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από λίγο βούτυρο ή λάδι.

Τσιπς Kale. Τα τραγανά τσιπς kale είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο. Βρίσκονται και έτοιμα στο εμπόριο αλλά προετοιμάζονται εύκολα στην κουζίνα του σπιτιού με λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά στο φούρνο.