Παθαίνετε κράμπες; Αυτές οι τροφές δίνουν τη λύση

Οι κράμπες δεν είναι αθεράπευτες

Παθαίνετε κράμπες; Αυτές οι τροφές δίνουν τη λύση

Οι μυϊκές κράμπες προκαλούνται όταν οι μύες τεντώνονται και δεν μπορούν να χαλαρώσουν. Αν και είναι επώδυνες, συνήθως μπορούν να αντιμετωπισθούν. Η άσκηση και η αφυδάτωση είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες. Ένας τρόπος για να σταματήσουν οι κράμπες είναι το τέντωμα ή το μασάζ στην περιοχή καθώς και η επάρκεια στα βασικά θρεπτικά συστατικά: κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Ονομάζονται ηλεκτρολύτες και μπορείτε να τους βρείτε στις παρακάτω τροφές.

Μπανάνες: Μια δοκιμασμένη στο χρόνο θεραπεία

Ίσως γνωρίζετε ότι οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου. Αλλά θα σας δώσουν επίσης μαγνήσιο και ασβέστιο. Αυτά είναι τρία από τα τέσσερα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να απαλύνετε τις μυϊκές κράμπες. Δεν είναι περίεργο που οι μπανάνες είναι μια δημοφιλής, γρήγορη επιλογή για την ανακούφιση τους.

Γλυκιά ανακούφιση από τις γλυκοπατάτες

Όπως οι μπανάνες, έτσι και οι γλυκοπατάτες προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Οι γλυκοπατάτες κερδίζουν γιατί έχουν περίπου έξι φορές περισσότερο ασβέστιο από τις μπανάνες. Και δεν είναι μόνο οι γλυκοπατάτες. Οι κανονικές πατάτες, ακόμη και η κίτρινη κολοκύθα είναι καλές πηγές και των τριών θρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, οι πατάτες και οι κολοκύθες περιέχουν φυσικά πολύ νερό, έτσι ενισχύουν την ενυδάτωση.

Αβοκάντο: το εργοστάσιο παραγωγής καλίου

Ένα κρεμώδες, πράσινο μούρο (ναι, είναι πραγματικά μούρο!) έχει περίπου 975 χιλιοστόγραμμα καλίου, διπλάσιο από μια γλυκοπατάτα ή μια μπανάνα. Το κάλιο είναι σημαντικό γιατί βοηθά τους μύες να λειτουργούν ενώ διατηρεί την καρδιά υγιή.

Γάλα

Είναι μια φυσική πηγή ηλεκτρολυτών όπως το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο. Κάνει καλό στην ενυδάτωση ενώ είναι γεμάτο με πρωτεΐνη, η οποία βοηθά στην αποκατάσταση του μυϊκού ιστού μετά την προπόνηση. Όλα τα παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τις μυϊκές κράμπες και το καλύτερο: υπάρχουν στο ψυγείο!