Να γιατί ο καφές με γάλα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής

Η σημασία που έχουν οι πολυφαινόλες ως όπλο ενάντια στις φλεγμονές

Να γιατί ο καφές με γάλα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής

Οι πολυφαινόλες είναι ενώσεις που βρίσκονται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Γεμάτες με αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες που οδηγεί σε φλεγμονή. Επιπλέον, μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου και να μειώσουν τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένοι καρκίνοι. Παρόλο που η έρευνα για τις πολυφαινόλες είναι περιορισμένη, μια νέα μελέτη βοήθησε τους ερευνητές να κατανοήσουν την επίδραση που έχουν αυτές οι ουσίες στη φλεγμονή. Και παραδόξως διαπίστωσαν ότι η απλή προσθήκη γάλακτος στον καφέ μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές δοκίμασαν τον καφέ με γάλα και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Όταν οι πολυφαινόλες συνδυάζονται με αμινοξέα, μπορούν να ενισχύσουν τη βιοδιαθεσιμότητα τους και να οδηγήσουν σε αυξημένη απελευθέρωση αντιφλεγμονωδών ενώσεων, που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την ενσωμάτωση πολυφαινολών στη διατροφή. Πηγές πολυφαινολών περιλαμβάνουν μούρα όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, πράσινο τσάι, κόκκινο κρασί, ρόδι, μήλα, ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα και καρύδια) και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο